Meterkast

Meterkast

De meterkast (groepenkast, stoppenkast) is het belangrijkste deel van de elektrotechnische installatie en daarom is het belangrijk dat deze conform de installatie normen is geïnstalleerd. Deze verdeelt de binnenkomende stroom over de verschillende groepen.

Het komt regelmatig voor dat de stroom er in uw huis of pand uit valt omdat er teveel energie gevraagd wordt. Indien een groepenkast dit niet aan kan zal deze zichzelf uitschakelen. Om de juiste verdeling van de stroom te verzekeren kan er een groep worden toegevoegd aan uw groepenkast. Het toevoegen van een groep zorgt voor een betere verdeling van de stroom en voorkomt kortsluiting. Het vervangen van de groepenkast kan uw huis veiliger maken. De groepenkasten van vroeger zijn niet te vergelijken met de huidige groepenkasten. Voor een volledig veilige verdeling van uw stroom raden wij een nieuwere groepenkast aan.

Indien u voor uw nieuwbouw of renovatie project op zoek bent naar een ervaren elektricien voor het installeren van de meterkast volgens de laatste eisen. Neem dan contact op met ons op.

Meterkast keuren

Heeft u nog een ouderwetse stoppenkast? Laat deze dan vervangen door een moderne groepenkast. Moderne groepenkasten zijn veiliger in gebruik en zorgen voor veel gebruiksgemak. Wij zorgen tevens direct voor een goede aansluiting en controleren de veiligheid van uw gehele meterkast. Heel belangrijk ook is een correcte aansluiting van uw groepenkast of meterkast. Het gaat om de juiste materialen, de juiste koppelingen en de juiste aansluiting op het hoofdnetwerk. De groepen in de groepenkast moeten goed verdeeld worden om overbelasting en piekspanning in de elektrotechnische installatie te voorkomen.

Bent u net verhuisd of weet u niet of uw groepenkast juist is aangesloten? Dan is het verstandig om een vakman in te schakelen voor een veiligheidsinspectie. Verschillende testen met betrekking tot uw elektrasysteem zoals testen aardlekschakelaars (afvaltijd en uitschakelstroom), isolatiemeting (is de bedrading goed in de woning) en aardcircuitmeting (voldoet de aarding van het systeem).

 

Wij kunnen voor u de meterkast keuren of deze nog voldoet aan de laatste eisen. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Kunnen wij u ergens mee helpen?
Bel
ons
0316 234500
Open chat
Hoi 👋,

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

Groet,
S&K Elektrotechniek
Powered by