Skip to content
Elektrische installaties

Elektra renoveren

Renovatie

Tijdens een woning of bedrijfspand renovatie wordt lang niet altijd gedacht aan het vervangen van de elektra. Maar wellicht is de huidige elektra niet opgewassen tegen de stroombehoefte van nu. Een verouderd stroomnetwerk brengt diverse risico’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de brandgevaren van kabelophopingen, slechte aansluitingen of kapotte isolaties. Daarnaast is de kans op kortsluiting aanzienlijk groter wanneer bekabeling is verouderd of niet naar behoren is aangelegd. Kabels die te dicht bij elkaar liggen, kunnen bijvoorbeeld door opgebouwde warmte met elkaar versmelten waardoor de geleiders met elkaar in verbinding komen. Hierbij ontstaat zo’n hoge spanning dat de stoppen springen en je zonder stroom komt te zitten. Ben je benieuwd of jouw stroomnetwerk toe is aan vervanging? Wij komen graag bij je langs voor een meting.

Ga je verbouwen

Bij een verbouwing van jouw woning kan het verleggen van de elektra noodzakelijk zijn. Zo wil je mogelijk een nieuw stopcontact plaatsen, op een andere plek in de muur. Of ben je van plan om een muur uit de ruimte te slopen, waardoor de kabels in deze muur verlegd moeten worden. Elektra verleggen is een klus, die op een heel nauwkeurige wijze moet worden uitgevoerd. Je wilt de kans op bijvoorbeeld een kortsluiting immers zo goed mogelijk minimaliseren. Voor het verleggen van de elektra kunt u rekenen op de hulp van onze professionele elektriciens!

Onze elektriciens maken een plan van aanpak, op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Waar in huis wil je straks elektra kunnen gebruiken? Hoeveel lichtaansluitpunten wil je in de woning laten plaatsen? Enzovoorts. Op basis van deze plannen beoordelen wij, hoe we de elektra het beste voor jou kunnen verleggen. Door de vakkundige aanpak en professionele manier van werken, is de kans op complicaties minimaal.

Onze elektriciens maken een plan van aanpak, op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Waar in huis wil je straks elektra kunnen gebruiken? Hoeveel lichtaansluitpunten wil je in de woning laten plaatsen? Enzovoorts. Op basis van deze plannen beoordelen wij, hoe we de elektra het beste voor jou kunnen verleggen. Door de vakkundige aanpak en professionele manier van werken, is de kans op complicaties minimaal.

S&K Elektrotechniek Didam | Elektricien Didam

Meterkast renoveren

Elektra renoveren in huis kan op verschillende manieren. Zo kunnen onze elektriciens er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw meterkast weer voldoet aan de laatste richtlijnen voor elektra in huis. Ook kunnen we jouw meterkast van een extra groep voorzien, om te voorkomen dat uw groepen overbelast raken. Een overbelasting van de groepenkast treedt op, op het moment dat een groep meer stroom moet leveren dan de groep toegezegd is. Het overbelasten van de meterkast treedt bijvoorbeeld op bij het gebruik van een grootstroomverbruiker. Voor grootstroomverbruikers heb je normaliter een aansluiting op krachtstroom nodig.

Het toevoegen van een aansluiting voor krachtstroom aan jouw meterkast is geen eenvoudige klus. Je elektra renoveren kan in zo’n geval een verstandige keuze zijn. Ook kan er een kortsluiting in jouw woning zijn ontstaan, waardoor je regelmatig te maken krijgt met stroomstoringen. Deze kortsluiting kan ontstaan zijn door de binnenzijden van twee elektrakabels die met elkaar in contact zijn gekomen.

Advies over elektra renoveren

Het elektriciteitsnetwerk in huis is een ingewikkeld iets waar je als leek al snel zeer verward tegenaan kunt kijken. Een klein foutje in de aanleg van de bedrading kan ervoor zorgen dat er niks meer werkt en om daarvan de oorzaak te achterhalen is een klus die behoorlijk tijdrovend kan zijn. Laat het daarom over aan een erkende installateur die ervaring heeft met dergelijke klussen.

Voordat we starten met elektra renoveren in jouw woning, kunnen onze elektriciens je van passend advies voorzien. Het zal bijvoorbeeld niet altijd noodzakelijk zijn om jouw elektra volledig te renoveren. Ervoor zorgen dat uw meterkast aansluit bij de laatste richtlijnen voor elektra in huis kan in zo’n geval voldoende zijn. Ook ben je mogelijk van plan om een grootstroomverbruiker in huis te nemen, waardoor je twijfelt over de noodzaak van het uitbreiden van de meterkast. Wij inventariseren de situatie voor je en zullen jou adviseren over de noodzaak van een extra groep.

Meterkast vervangen | S&K Elektrotechniek Didam

Waarmee kunnen wij jou helpen?

S&K Elektrotechniek Didam | Elektricien Didam

Elektrische installaties

wij installeren in jouw (nieuwe) gebouw de juiste elektrotechnische installaties. Wij verhelpen ook electrische storingen

Elektricien Didam | S&K Elektrotechniek

Elektra renoveren

Bij een verbouwing van jouw woning kan het verleggen van de elektra noodzakelijk zijn. Zo wil je mogelijk een nieuw stopcontact plaatsen, op een andere plek in de muur.

Meterkast vervangen | S&K Elektrotechniek Didam

Meterkast

Het komt regelmatig voor dat de stroom er in jouw huis of pand uit valt omdat er teveel energie gevraagd wordt. Indien een groepenkast dit niet aan kan zal deze zichzelf uitschakelen. Wij kunnen jouw groepenkast doormeten met een overzichtelijk rapport.

Woning renovatie Renkum - S&K Elektrotechniek

Nieuwbouw

Laat je zelf een huis bouwen, dan ben je vaker meer betrokken bij het bouwproces. Het grote voordeel van een huis laten bouwen is dat je weinig concessies hoeft te doen en jouw eigen stijl en smaak kan toepassen

Utiliteitsbouw | S&K Elektrotechniek

Utiliteitsbouw

Voor bedrijven is het van groot belang dat zij het elektra op de juiste wijze hebben geïnstalleerd. Een onvoldoende verwarmd gebouw, of gebrekkige verlichting zal namelijk zeer onprofessioneel overkomen.

Verlichting aansluiten elektricien Didam | S&K Elektrotechniek

Verlichting

Op het gebied van verlichting is de laatste jaren veel veranderd. Tegenwoordig wordt goede verlichting erg gewaardeerd en het belang wordt niet meer naar achter geschoven. Zowel praktisch als esthetisch kan verlichting veel doen. Wij adviseren, leveren en installeren de juiste armaturen die voldoen aan al uw wensen.

Kunnen wij
je helpen met de elektra?

Open chat
Hoi,

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Groet,
S&K Elektrotechniek