Skip to content

Meterkast

Meterkast vervangen?

De meterkast (groepenkast, stoppenkast) is het belangrijkste deel van de elektrotechnische installatie en daarom is het belangrijk dat deze conform de installatie normen is geïnstalleerd. Deze verdeelt de binnenkomende stroom over de verschillende groepen.

Het komt regelmatig voor dat de stroom er in jouw huis of pand uit valt omdat er teveel energie gevraagd wordt. Indien een groepenkast dit niet aan kan zal deze zichzelf uitschakelen. Om de juiste verdeling van de stroom te verzekeren kan er een groep worden toegevoegd aan jouw groepenkast. Het toevoegen van een groep zorgt voor een betere verdeling van de stroom en voorkomt kortsluiting. Het vervangen van de groepenkast kan jouw huis veiliger maken. De groepenkasten van vroeger zijn niet te vergelijken met de huidige groepenkasten. Voor een volledig veilige verdeling van uw stroom raden wij een nieuwere groepenkast aan.

Indien je voor jouw nieuwbouw of renovatie project op zoek bent naar een ervaren elektricien voor het installeren van de meterkast volgens de laatste eisen. Neem dan contact op met ons op.

Meterkast keuren?

Heb je nog een ouderwetse stoppenkast? Laat deze dan vervangen door een moderne groepenkast. Moderne groepenkasten zijn veiliger in gebruik en zorgen voor veel gebruiksgemak. Wij zorgen tevens direct voor een goede aansluiting en controleren de veiligheid van uw gehele meterkast. Heel belangrijk ook is een correcte aansluiting van jouw groepenkast of meterkast. Het gaat om de juiste materialen, de juiste koppelingen en de juiste aansluiting op het hoofdnetwerk. De groepen in de groepenkast moeten goed verdeeld worden om overbelasting en piekspanning in de elektrotechnische installatie te voorkomen.

Ben je net verhuisd of weet je niet of jouw groepenkast juist is aangesloten? Dan is het verstandig om een vakman in te schakelen voor een veiligheidsinspectie. Verschillende testen met betrekking tot jouw elektrasysteem zoals testen aardlekschakelaars (afvaltijd en uitschakelstroom), isolatiemeting (is de bedrading goed in de woning) en aardcircuitmeting (voldoet de aarding van het systeem).

Wij kunnen voor jou de meterkast keuren of deze nog voldoet aan de laatste eisen. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Offerte aanvragen