Meterkast keuren

Mag u zelf de groepenkast vervangen?

De groepenkast vervangen in uw nieuwe woning is een flinke klus. Een klus waar kennis van zaken voor nodig is. De groepenkast vormt immers het centrale punt in uw woning waar de stroom binnenkomt en wordt verdeeld. Hierbij mogen geen fouten worden gemaakt. Mag u eigenlijk zélf een groepen kast vervangen? Ja, dat mag, maar het is veel veiliger om dit te laten doen door een Erkend Installateur.

Meterkast keuren

Een veel voorkomende brandoorzaak bij bedrijfspanden is kortsluiting in de meterkast.

Brandverzekeraars eisen daarom altijd dat de elektrische installatie regelmatig gekeurd wordt door een erkend installatiebedrijf. U krijg dan na deze keuring een certificaat. Mocht er dan onverhoopt toch brand uitbreken in uw meterkast, kunt u dit certificaat aan uw verzekeraar laten zien na brandschade. Bewaart u het certificaat dan ook op een andere plaats dan in het bedrijf, bijvoorbeeld thuis. Het is wordt erg vervelend als de verzekeraar na brandschade om het certificaat vraagt en het lag in uw pand…

U begrijpt nu wel waarom u de elektrische installatie regelmatig moet laten keuren voor uw brandverzekering. Een brand door kortsluiting in de meterkast is al vervelend genoeg, zonder dat de verzekeraar niet uitkeert. Een van de preventie-eisen die brandverzekeraars stellen is de keuring van de elektriciteitscentrale. Niet alleen om te voorkomen dat de verzekeraar bij brand niet uitkeert, maar ook om te voorkomen dat er schade ontstaat natuurlijk. Uw veiligheid is ook heel belangrijk.

Kunnen wij u ergens mee helpen?
Bel
ons
0316 234500
Open chat
Hoi 👋,

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

Groet,
S&K Elektrotechniek
Powered by