Skip to content

Meterkast keuren

Meterkast laten keuren

Mag je zelf de groepenkast vervangen?

De groepenkast vervangen in jouw nieuwe woning is een flinke klus. Een klus waar kennis van zaken voor nodig is. De groepenkast vormt immers het centrale punt in jouw woning waar de stroom binnenkomt en wordt verdeeld. Hierbij mogen geen fouten worden gemaakt. Mag je eigenlijk zélf een groepen kast vervangen? Ja, dat mag, maar het is veel veiliger om dit te laten doen door een Erkend Installateur.

Meterkast keuren

Een veel voorkomende brandoorzaak bij bedrijfspanden is kortsluiting in de meterkast.

Brandverzekeraars eisen daarom altijd dat de elektrische installatie regelmatig gekeurd wordt door een erkend installatiebedrijf. Je krijg dan na deze keuring een certificaat. Mocht er dan onverhoopt toch brand uitbreken in jouw meterkast, kan je dit certificaat aan jouw verzekeraar laten zien na brandschade. Bewaar je het certificaat dan ook op een andere plaats dan in het bedrijf, bijvoorbeeld thuis. Het is wordt erg vervelend als de verzekeraar na brandschade om het certificaat vraagt en het lag in jouw pand…

Je begrijpt nu wel waarom je de elektrische installatie regelmatig moet laten keuren voor jouw brandverzekering. Een brand door kortsluiting in de meterkast is al vervelend genoeg, zonder dat de verzekeraar niet uitkeert. Een van de preventie-eisen die brandverzekeraars stellen is de keuring van de elektriciteitscentrale. Niet alleen om te voorkomen dat de verzekeraar bij brand niet uitkeert, maar ook om te voorkomen dat er schade ontstaat natuurlijk. Jouw veiligheid is ook heel belangrijk.

Offerte aanvragen