Skip to content
S&K Elektrotechniek

Meterkast keuren

Meterkast laten keuren

Mag je zelf de groepenkast vervangen?

De groepenkast vervangen in jouw nieuwe woning is een flinke klus. Een klus waar kennis van zaken voor nodig is. De groepenkast vormt immers het centrale punt in jouw woning waar de stroom binnenkomt en wordt verdeeld. Hierbij mogen geen fouten worden gemaakt. Mag je eigenlijk zélf een groepen kast vervangen? Ja, dat mag, maar het is veel veiliger om dit te laten doen door een Erkend Installateur.

Meterkast keuren

Een veel voorkomende brandoorzaak bij bedrijfspanden is kortsluiting in de meterkast.

Brandverzekeraars eisen daarom altijd dat de elektrische installatie regelmatig gekeurd wordt door een erkend installatiebedrijf. Je krijg dan na deze keuring een certificaat. Mocht er dan onverhoopt toch brand uitbreken in jouw meterkast, kan je dit certificaat aan jouw verzekeraar laten zien na brandschade. Bewaar je het certificaat dan ook op een andere plaats dan in het bedrijf, bijvoorbeeld thuis. Het is wordt erg vervelend als de verzekeraar na brandschade om het certificaat vraagt en het lag in jouw pand…

Je begrijpt nu wel waarom je de elektrische installatie regelmatig moet laten keuren voor jouw brandverzekering. Een brand door kortsluiting in de meterkast is al vervelend genoeg, zonder dat de verzekeraar niet uitkeert. Een van de preventie-eisen die brandverzekeraars stellen is de keuring van de elektriciteitscentrale. Niet alleen om te voorkomen dat de verzekeraar bij brand niet uitkeert, maar ook om te voorkomen dat er schade ontstaat natuurlijk. Jouw veiligheid is ook heel belangrijk.

Meterkast vervangen | S&K Elektrotechniek Didam

Waarmee kunnen wij jou helpen?

S&K Elektrotechniek Didam | Elektricien Didam

Elektrische installaties

wij installeren in jouw (nieuwe) gebouw de juiste elektrotechnische installaties. Wij verhelpen ook electrische storingen

Elektricien Didam | S&K Elektrotechniek

Elektra renoveren

Bij een verbouwing van jouw woning kan het verleggen van de elektra noodzakelijk zijn. Zo wil je mogelijk een nieuw stopcontact plaatsen, op een andere plek in de muur.

Meterkast vervangen | S&K Elektrotechniek Didam

Meterkast

Het komt regelmatig voor dat de stroom er in jouw huis of pand uit valt omdat er teveel energie gevraagd wordt. Indien een groepenkast dit niet aan kan zal deze zichzelf uitschakelen. Wij kunnen jouw groepenkast doormeten met een overzichtelijk rapport.

Woning renovatie Renkum - S&K Elektrotechniek

Nieuwbouw

Laat je zelf een huis bouwen, dan ben je vaker meer betrokken bij het bouwproces. Het grote voordeel van een huis laten bouwen is dat je weinig concessies hoeft te doen en jouw eigen stijl en smaak kan toepassen

Utiliteitsbouw | S&K Elektrotechniek

Utiliteitsbouw

Voor bedrijven is het van groot belang dat zij het elektra op de juiste wijze hebben geïnstalleerd. Een onvoldoende verwarmd gebouw, of gebrekkige verlichting zal namelijk zeer onprofessioneel overkomen.

Verlichting aansluiten elektricien Didam | S&K Elektrotechniek

Verlichting

Op het gebied van verlichting is de laatste jaren veel veranderd. Tegenwoordig wordt goede verlichting erg gewaardeerd en het belang wordt niet meer naar achter geschoven. Zowel praktisch als esthetisch kan verlichting veel doen. Wij adviseren, leveren en installeren de juiste armaturen die voldoen aan al uw wensen.

Kunnen wij
je helpen met de elektra?

Open chat
Hoi,

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Groet,
S&K Elektrotechniek